Dreft Fashion Week Zagreb

U Zagrebu je završila još jedna modna manifestacija, Dreft Fasion Week, koju je je na poseban način otvorio dizajner Toni Rico. Revija je okupila 20 dizajnera, koji sui predstavili svoje kolekcije u tri modne večeri. Fashion Week održavao se u Hypo centru na Slavonskoj aveniji.

Ispred Hypo centra

Kao i na svakom društvenom događaju, najviše pažnje privlačile su poznate osobe. Prva večer započela je suzama, tugom i udovicom. Sve je to bio dio revije Tonija Rica koji je posebnim otvaranjem Dreft Fashion Weeka privukao mnogo pažnje među publikom.

Prve večeri svoje kolekcije su predstavili: Eva Poleschinski, Ugg Australia i Zjena Glamočanin. Drugi dio večeri otvorio je pobjednik Dreft Next Generation natječaja Manuel Maligec. Nakon njega svoje viđenje mode prezentirali su Nino Bollag s pariškog Fashion Weeka i Kristina Burja sa svojom markom Krie Design.

Gosti su se kasnije družili i zabavljali na after partyju u Hyplazi u Hypo centru.

Otvorenje revije

 

Najveći interes publike bio je drugu večer, na kojoj su se osim hrvatskih dizajnera predstavile nove kolekcije modne kuće Sisley i Benetton, Mladen Grubić, Aba te londonski dizajner Steven Tai. Veliki after party održao se u zagrebačkom klubu Hemingway, gdje su se svi sudionici Dreft Fashion Weeka okupili na zajedničkom druženju.

 

 

 

„Svake godine dolazim na Dreft Fashion Week i moram priznati da se vidi njihov napredak u usporedbi s prošlim godinama. Na žalost, i dalje to nije na razini drugih fashion weekova u Zagrebu koju su puno organiziraniji te s većim imenima s hrvatske modne scene.“, rekla je Barbara.

Iako je zadnji dan bio isključivo rezerviran za hrvatske dizajenere, interes za zadnjom večeri nije bio jednak kao prethodne dvije večeri, ne samo od strane publike već i medija koji se zadnjeg dana fashion weeka nisu niti pojavili na modnoj reviji. Jedino čega nije nedostajalo zadnje večeri su poznate osobe.

Tako su svoje kreacije predstavili Iva Karačić, Iggy Popović Atelier, Natalija Smogor, Lucija Myšičkova, Ana Kujundžić, Ada Zanditon i Ivana Popović koja je imala čast zatvoriti trodnevnu modnu manifestaciju.

Modeli

Već tradicionalno Dreft Fashion Week održao je Humanitrani fashion buvljak u Hypo centru. Svi prisutni svojim su dolaskom podržali akciju, povodom dana Međunarodne borbe protiv nasilja u obitelji, za pomoć članicama sigurne kuće – SOS Ženska pomoć sada.

Ovaj unos je objavljen u Moda i označen sa , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

4 odgovora na Dreft Fashion Week Zagreb

  1. Tea Werner napisao:

    Do prošle godine išla sam na sve hrvatske fashion weekove, od CAP-a (na 1.mjestu) pa do Fashion.hr-a, ali nikad, ama baš nikad nisam otišla na sadašnji Dreft Fashion Week. Ne znam zašto, ali uvijek sam osjećala neku odbojnost i smatrala da nije ”dorastao” ostalim hrv.modnim manifestacijama. No, drago mi je da vidim da sve više dobiva na važnosti i da sve više dobrih dizajnera pokazuje tamo svoje kreacije. U zadnje vrijeme mene je posebno zainteresirala Kristina Burja, ima stvarno odlične haljine (bacila sam ”pik” na jednu da je uskoro utržim ) i ja joj, ajmo reći, predviđam blistavu budućnost, a evo do ovog posta nisam ni znala da i ona sudjeluje na Dreft-u 🙂

  2. anadujmovic napisao:

    Redovito po Viktorovom Cro a Porteru, a nikako na Dreft. Morat cu, ali nekako mi se cini da imaju jos posla prije nego postanu ‘must see’.

  3. marinaharapin1 napisao:

    Meni su modna događanja totalno bezveze, jedino što mi se sviđa je ovaj humanitarni projekt koji su osmislili. U svakom slučaju s osobne strane mi se to ne sviđa, ali za živost u gradu su dobre sve manifestacije pa tako i ova.

  4. Andrea Barać napisao:

    Slažem se s kolegicom Marinom, ne volim ovakva događanja jer ih smatram potpuno beskorisnima. Također mislim kako je jedina bitna stvar na cijelom Dreftu pomoć članicama sigurne kuće – SOS Ženska pomoć sada. No nije bitno tko što voli ili ne, slike su ti odlične, a u videu mi se sviđa što nisi snimao samo modele u kreacijama nego ulaz i atmosferu prije samog početka.

Komentiraj